Hop til indhold

Truth Hunter tager ca. 90 minutter at gennemføre afhængig af, hvor mange dokumentarklip man ser og hvor meget tid man bruger på de enkelte valg. Dokumentarfilmene kan også ses uafhængigt af Truth Hunter fiktionshistorien. Disse findes nederst på siden sammen links til artikler, film og meget mere.

START SPILLET

Konflikten på Balkan

Titos kommunistiske Jugoslavien var tænkt som et multikulturelt land. Muslimer og kristne levede fredeligt sammen som naboer og mange ægteskaber var blandede. I skolen blev alle børn undervist i forståelsen af, at de nu kunne leve i fred på trods af tidligere tiders blodige konflikter mellem de forskellige befolkningsgrupper. Men i kulisserne arbejdede politikere med nationalistiske budskaber. Indtil Titos død i 1980 undertrykte landets magtfulde centralmagt nationalisme og etnisk diskriminering og skabte en kontrolleret fælles, kulturel mangfoldighed. Politikere der var i opposition til Titos styre risikerede frihedsberøvelse og at blive dræbt.

Efter Titos død kunne man ikke blive enig om en efterfølger, så præsidentskabet gik derfor på tur blandt de seks delrepublikker og to provinser i landet. Dette fik den undertrykte nationalisme til at ulme op og i tomrummet efter Tito så den serbiske ledelse en mulighed for at indtage en førerposition i Jugoslavien. Men andre delrepublikker ønskede selvstændighed. Da Slovenien erklærede sig uafhængigt, brød den første krig ud.

Se videovejledningen til spillet herunder og udforsk temaet under Spil og undervisning, Ressourcer og Grundmaterialer.

Truth Hunter - sådan spiller du Truth Hunter

Materialer

Sidst opdateret: 14. september 2021